Mali trikovi za pečenje bez glutena
Pečenje bez glutena kemijsko je eksperimentiranje i stoga se preporučuje da se recepti slijede što je moguće više. U ovom tekstu pronaći ćete par savjeta za poboljšanje bezglutenskih receptura prilokom pečenja.
Vremena pečenja
Vrijeme pečenja može se razlikovati ovisno o vrsti posude koju koristite. Obavezno provjerite savjet proizvođača o tavi koju upotrebljavate i upotrijebite posudu za koju se zove vaš recept. Temperature pećnice također se mogu razlikovati, pa je važno prvo testirati. Nije na odmet kupiti termometar za pećnicu i prilagoditi temperaturu u skladu s tim. I na kraju, postavljanje pečenih proizvoda u sredinu zagrijane pećnice pomoći će ujednačenom pečenju. Imajte na umu da se vrijeme pečenja hrane bez glutena uvelike razlikuje, a važno je stalno nadzirati boje i teksture koje ukazuju dali je hrana gotova. Ovi recepti često zahtijevaju dulje vrijeme pečenja na nižoj temperaturi u usporedbi s tradicionalnim receptima.
Okusi
Isprobajte dodatke vanilije i / ili začina u recepte. Brašno bez glutena često ima jedinstveni okus, a dodavanje različitih aroma receptima pomoći će prikriti specifične okuse.
Svježina
Žitarice i škrob bez glutena također imaju rok trajanja, pa ih je preporučljivo kupiti u manjim količinama i čuvati u hladnjaku ili zamrzivaču kako bi se produžila bitna svojstva sastojaka. Neka brašna čak se mogu napraviti i kod kuće, kupnjom cjelovitog zrna, a zatim obrađena mlincem za kavu. Kako bi izbjegli da se pečeni proizvodi namoče, što nakon pečenja dobro ih je ostaviti na rešetki kako bi se osigurali ravnomjerno ohladili. Ostatak uvijek možete zamrznuti kako bi sesačuvala svježina.
Struktura
Gluten je u tradicionalnim receptima najodgovorniji za strukturu proizvoda. Korištenje mlijeka u prahu ili svježeg sira u receptima može oponašati glutensku strukturu. Važno je izbjegavati pretjerano gnječenje ili premlaćivanje tijesta bez glutena, jer se gluten ne može razviti gnječenjem.
Izvor: https://bit.ly/38jHnkz