Bezglutenske palačinke

 

Ove bezglutenske palačinke toliko su dobre da ih je vrlo lako zamijeniti sa standardnim palačinkama. Izrađene su sa kvalitetnim cjelovitim hranjivim sastojcima koje vjerojatno više-manje imate pri ruci. Ove palačinke izradit ćete od bezglutenske zobi ili zobenog brašna bez glutena, a trebat će vam još grčki jogurt, jaja i mlijeko, smeđi šećer ili javorov sirup, prašak za pecivo i košer sol.

Sve sastojke izblendajte u blenderu i to je to! Blendajući zobene pahuljice dobit ćete brašno, od kojeg izradite glatko i kremasto tijesto za palačinke.

Ono što je važno kod dobivanja dobrog tijesta je da ga morate ostaviti da odstoji 5 minuta da se zgusne. Ne koristite ga prerano! Tijesto će s vremenom će postajati sve gušća pa po potrebi dodavajte mlijeko.

Ključna stvar kod pečenja palačinki bezglutena je peći ih sporo na niskoj temperaturi i na laganoj vatri! Zašto? Ukoliko ih pečete na visokoj temperaturi rezultat su palačinke koje su izvana crne, a iznutra sirove. A to nitko ne voli! Neka toplina bude niska ili srednja, zatim pričekajte dok se stvore mjehurići na površini i počnu pucati, pa tek onda okrenete palačinku.

Ukoliko Vam zatreba savjetodavna usluga ili edukacija stručnjaka obratite nam se s povjerenjem!
Top

Hižica proizvodi bezglutenske proizvode koristeći isključivo zdrave namirnice bez dodanih aditiva, konzervansa, poboljšivača okusa, bez dodanih bojila i zaslađivača ili dodataka za pruduljenja roka trajanja.

Pratite nas!