
Kruh s češnjakom
Sastojci:
1 gluten free baguette
1/4 šalice maslaca sobne temperature
2 češnja češnjaka, mljevena
2 žlice peršina, nasjeckanog
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
Pomiješajte maslac, češnjak i peršin u maloj posudi.
Baget prerežite po dužini da napravite dvije duge polovice.
Stavite polovice prerezane prema gore na lim za pečenje obložen folijom.
Ravnomjerno rasporedite maslac od češnjaka na izrezanu stranu svake polovice kruha.
Pecite 10 minuta; izvadite lim za pečenje iz pećnice.
Promijenite pećnicu u postavku za pečenje i podesite rešetku na otprilike 15 cm od grijača.
Stavite lim za pečenje ispod brojlera. Kruh pecite otprilike 1 minutu ili dok se ne preprži. Pažljivo: kruh sa češnjakom može vrlo lako zagorjeti!
Izvor: https://www.beyondceliac.org