Nutrigenomika; kako hrana može promijeniti naše gene
Kada razmišljamo o hrani prvo što nam padne na pamet su kalorije ili energija za nastavak dana, no prema najnovijim istraživanjima to možda i nije jedina funkcija hrane. Monica Dus, mikrobiologinja, bavi se proučavanjem utjecaje hrane koju konzumiramo na naš mozak i genetsku informaciju s cilj
Uskrsna ponuda gluten free i vegan kolača
Kolači za USKRS – narudžbe se primaju do 31.03.2023. MIX KOLAČA mađarica, bijela pita, bounty, čupavci, jaffa, kuglice. Kolače možete naručiti u 3 verzije: MIX KEKSIĆA medenjaci, lino-lada, marmelada, čoko-naranča, straciatela, orah ružice, husare – 280 kn/37€ kg MIX VEGE KEKSIĆ
Božićna ponuda gluten free i vegan kolača
Naša lista gluten free i vegan božićnih kolača je spremna. Provjerite našu ponudu, a zbog velikog broja upita svakako napravite prednarudžbu što prije! Narudžbe primamo do 17.12.2022. Povodom skorog otvaranja trgovine u Zagrebu za Vas smo pripremili extra ponudu božićnih keksića i kolača
Celijakija u trudnoći
Trudnoća je posebno razdoblje u kojem žene s celijakijom trebaju redovito voditi brigu o svom tijelu te ići na preglede.
10 savjeta profesionalnog kuhara za uživanje u bezglutenskoj hrani
Profesionalni kuhar Bernie Rieder otkriva kako s lakoćom kuhati bezglutensku hranu.
Bezglutenska piramida pravilne prehrane
Kako jesti na zdrav i uravnotežen način koristeći piramidu hrane bez glutena...
Kako u svoju prehranu ukomponirati vlakna?
Vlakna su važan dio prehrane celijakičara zato što pomažu zaštititi crijeva potičući njihovo funkcioniranje i regulirajući razinu šećera u krvi koja potječe iz škroba i šećera.
Što je intolerancija na gluten, poznata i kao osjetljivost na gluten koja nije celijakija?
Osjetljivost na gluten češći je problem nego što mislite. Objašnjavamo simptome i znakove kako biste mogli prepoznati patite li od ovoga stanja.