Početničke pogreške gluten free prehrane

Što više znate o prehrani bez glutena, to će se lakše držati njezinih osnovnih pravila. Najvažnija stvar je pregledati popise bezglutenske hrane, kako biste znali gdje potražiti skriveni gluten i koja je hrana sigurna za konzumaciju. Nakon toga, igra ravnoteže – trebate stvoriti zdrave prehrambene navike i strukturirati prehranu oko hrane bez glutena. U početku to može biti izazov, ali vježbom vrlo brzo dolazimo do odličnih rezultata. No, početak donosi i određene izazove s ​​kojima ćete se vjerojatno susresti i možda napravite nekoliko pogrešaka. Stoga, evo kratkog popisa dvije glavne pogreške koje ljudi čine na samom početku:

Ne čitate etikete s hranom

Prije nego što nešto pojedete, morate biti sigurni da ne sadrži gluten, a to znači pročitati etiketu. Prvo provjerite naputak o alergenu kako biste bili sigurni da ne navodi pšenicu, a zatim pregledajte popis sastojaka kako biste provjerili postoje li očigledni i skriveni izvori glutena. Također možete potražiti certificiranu etiketu bez glutena.

Ne shvaćate prehranu ozbiljno

Ako imate celijakiju ili ste osjetljivi na gluten, prehrana bez glutena više je nego samo izbor – to je medicinska potreba. Za ove uvjete nema lijeka, a uklanjanje glutena iz prehrane jedini je način liječenja. Prehranu bez glutena morate shvatiti ozbiljno i nemojte si dopustiti dan “varanja” u kojem jedete hranu koja sadrži gluten. Ako imate celijakiju, čak i najmanja količina glutena mogla bi prouzročiti ozbiljna oštećenja crijeva. Sretno!
Izvor: https://bit.ly/3ebdzKO
Top

Hižica proizvodi bezglutenske proizvode koristeći isključivo zdrave namirnice bez dodanih aditiva, konzervansa, poboljšivača okusa, bez dodanih bojila i zaslađivača ili dodataka za pruduljenja roka trajanja.

Pratite nas!