InTolerant

Avokado na pet kreativnih načina – za doručak, ručak ili desert

Za sve ljubitelje ove zdrave namirnice, donosimo recepte koji će “pokriti” cijeli dan, od doručka do večere.

Avokado, slasno voće kremaste teksture i zamamne zelene boje, ima mnogo potencijalnih zdravstvenih benefita, uključujući smanjenje rizika od depresije. Ako ga pripremiš na pravilan način, sjajnog je i okusa! Bilo za doručak, ručak, večeru ili desert, svestrani avokado jedino je voće koje pruža značajnu količinu zdravih masnih kiselina te sadrži gotovo 20 različitih vitamina i minerala.

Jedna petina avokada, otprilike 40 grama, tako sadrži:

  • 64 kalorije
  • gotovo 6 grama masti
  • 3,4 grama ugljikohidrata
  • manje od grama šećera
  • gotovo 3 grama vlakana

Možeš ga koristiti na mnogo različitih načina, a u nastavku ti donosimo pet recepata s pet različitih ideja koje možeš iskoristiti već sutra!

 

Krema od avokada 

Svega tri sastojka potrebna su ti za ovaj recept, kao i onaj u nastavku i sigurni smo da ih već imaš sve kod kuće. Dakle, ništa te ne sprječava da ga probaš i možda upravo u njemu pronađeš svoj novi omiljeni doručak!

 

Zdravi avokado sendvič 

Ako ne posjeduješ blender, zdravi avokado sendvič može biti spreman u minutu, a jednako je ukusan kao i prethodno spomenuta krema. Osim četiri osnovna sastojka – kruha, avokada, grčkog jogurta i meda, na svoj sendvič dodati možeš i komadiće oraha ili lješnjaka te uživati u istovremeno hrskavom i kremastom doručku.

 

Avokado brodići 

Odvoji oko 30 minuta i pripremi ove slasne brodiće već sljedeći dan, za doručak ili laganu, a zdravu užinu. Dodaj na njih malo paprike, rajčice ili kukuruza i uživaj u cjelovitom obroku koji će ti podariti mnogo energije za dan pred tobom!

 

Kremasta juha od avokada

Ako ti je dosta hrane koju moraš gristi, pripremi nešto na žlicu. Kremasta i aromatična, ova juha savršena je ako želiš nešto jednostavno, a opet egzotično.

 

Brownies s avokadom

Slatki doručak ili desert, brownies s avokadom  drugačiji je recept možda od onih na koje si navikla, ali to ne znači da nije fin. Važno je naglasiti i kako ovaj recept ne sadrži gluten te je savršen za sve one koji ga izbjegavaju u pripremi svojih jela!

 

Izvor: Gastro

Odgovori

Top

Hižica proizvodi bezglutenske proizvode koristeći isključivo zdrave namirnice bez dodanih aditiva, konzervansa, poboljšivača okusa, bez dodanih bojila i zaslađivača ili dodataka za pruduljenja roka trajanja.

Pratite nas!